Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Φωτορεπορτάζ από την πρεμιέρα της ταινίας ''Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ''.

Γέμισε χθες το βράδυ η αίθουσα του Ολύμπιον από 700 και πλέον άτομα που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ταινίας του Παύλου Τσιαντού ''Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ''. Ο σκηνοθέτης, προλογίζοντας την ταινία, είπε πως δεν μπόρεσε να περιμένει άλλο το υλικό και την συμμετοχή της ''Βόρειας'' ομάδας και αποφάσισε να ολοκληρώσει μια ταινία που θα περιγράφει την ανάβαση της ''Νότιας'' ομάδας. Επίσης απολογήθηκε προκαταβολικά για ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις, μιας και παρά τα σχεδόν 5 χρόνια που περάσαν, το μοντάζ της ταινίας έγινε μέσα σε λίγους μήνες, και με τις προθεσμίες του Φεστιβάλ να πιέζουν.
Η ταινία είχε αρκετό ενδιαφέρον, εκπληκτικά πλάνα από το βουνό και έδινε συνολικά την προσπάθεια των ελλήνων για μια ανάβαση στο Έβερεστ, ήδη από τη δεκαετία του '80. Ο σκηνοθέτης έθεσε τα πράγματα σε ένα πολύ αντικειμενικό επίπεδο, δείχνοντας συνολικά το θέμα Έβερεστ με τις εμπορικές αποστολές, τις προσπάθειες προετοιμασίας στα Παμίρ, τις διαφωνίες, το ξεκίνημα της συγκεκριμένης προσπάθειας, την προετοιμασία, το θάνατο του Μπαρούχα, τις αναβάσεις Νιάρχου και Μαγγίτση και άλλα, και ως ένα σημείο απομυθοποίησε την ανάβαση και κυρίως το στυλ που αυτή επιτεύχθηκε. Πολύ τίμιο εκ μέρους του! Κωμικοτραγικές (αλλά αναμενόμενες...) ήταν οι ερωτήσεις του κοινού μετά το τέλος της ταινίας προς τον σκηνοθέτη και τους λοιπούς πρωταγωνιστές... "Γιατί έβαλες τον Βαγγέλη Βρούτση στον κατάλογο των χαμένων συντρόφων;", ''Πότε θα πάτε στο Κ2;" και ''Είστε αξιέπαινοι και πρέπει να δοθούν βραβεία, να γίνει προβολή, κτλ-κτλ...''. Η τελευταία ερώτηση πήρε και την καλύτερη απάντηση της βραδιάς: ''Βραβευτήκαμε παραπάνω από όσο έπρεπε, από πολιτικούς και από παπάδες, η πραγματική προβολή αυτού του πράγματος είναι εδώ!''

Φωτό: Ο Παύλος Τσιαντός προλογίζοντας την ταινία του με το Ολύμπιον να είναι γεμάτο.

Φωτό: Ο σκηνοθέτης της ταινίας ''Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ'' Παύλος Τσιαντός περιμένοντας υπομονετικά τις ερωτήσεις του κοινού, μετά την προβολή της ταινίας.

Φωτό: Οι πρωταγωνιστές της ταινίας απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού.

Φωτό: Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ταινίας, ο χορηγός Παύλος Αγγελάτος, εμφανώς αμήχανος.

Φωτό: Μερικοί από τους πρωταγωνιστές της πρώτης ελληνικής ανάβασης στο Έβερεστ. Από αριστερά: ο χορηγός Παύλος Αγγελάτος, ο Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Παύλος Τσιαντός, ο μάνατζερ Σπύρος Σούλης, ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος και ο Μιχάλης Στύλλας. Λείπουν: ο Γιώργος Βουτυρόπουλος και σύσσωμη η ''Βόρεια'' ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: