Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Slackline.

Το ''Πέφτοντας'' παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στο χώρο της αναρρίχησης, μαζί και όλα τα καινούρια trends, δεν θα μπορούσε παρά να δοκιμάσει την νέα παγκόσμια μόδα του slackline. Αφού πρώτα δοκίμασε με ένα 12-μετρο σωληνωτό ιμάντα 20mm και τον ήπιε, αγόρασε από γνωστό κατάστημα του Chamonix (όχι δεν θα κάνουμε διαφήμηση) 15 μέτρα ιμάντα 25mm (1'') και τον τέντωσε καλά με πολύσπαστα κτλ ανάμεσα σε δύο δέντρα.
Το slackline ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στο Yosemite Valley από τα ρεμάλια που συχνάζαν εκεί και, όταν δεν σκαρφαλώναν, εφεύρισκαν διάφορες μαλακίες για να περνάν την ώρα τους στο Camp 4. Πλέον είναι πολύ διαδεδομμένη δραστηριότητα ανάμεσα στους αναρριχητές, με πολλές εταιρίες αναρριχητικών ειδών να πουλάνε έτοιμα κιτ slackline.

Το slackline που γίνεται σε μεγάλο ύψος λέγεται highline με διασημότερο όλων το πέρασμα του Lost Arrow Spire στο Yosemite. Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει δειλά-δειλά τα πρώτα βήματα του highline στα Μετέωρα, αλλά και στο πανεπιστήμειο της Θεσσαλονίκης (link: youtube.com/kane...klik...edw).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: