Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Aladaglar, Turkey.

Το περασμένο Δεκέμβριο είχαμε κανονίσει ένα ταξιδάκι στην Τουρκία, που θα συνδύαζε κυρίως τουρισμό, αλλά και λίγο βουνό. Δυστυχώς είχαμε μόνο 2 μέρες στη διάθεσή μας για τα βουνά και περιορισμένο εξοπλισμό. Παρόλα αυτά πήγαμε, μια βόλτα ως τα 3.000m περίπου, για ένα ωραίο bivouac. Στη φωτό φαίνεται το Demirkazik (3.756m), η ψηλότερη κορυφή του συγκροτήματος, πάνω από το χωριό Cukurbag (κι εκεί γουστάρουν να βάζουν κεραίες όπου βρούν!) Δυστυχώς τα φιλμ από αυτό το ταξίδι σχεδόν καταστράφηκαν (κλαψ) από το εργαστήριο (μαλάκες!) που τα εμφάνισε και ελάχιστες εικόνες είναι αξιοπρεπείς.
Η περιοχή του Aladaglar είναι δημοφιλής προορισμός για αναρριχητικές διαδρομές περιπέτειας, αλλά και για μοντέρνες multi-pitch υψηλής δυσκολίας, που ανοίχτηκαν από γνωστούς Ιταλούς και Γάλλους αναρριχητές. Επίσης υπάρχουν και πολυήμερες διασχίσεις που περνάν από διάφορα αξιοθέατα, όπως οι 7 λίμνες.

Ελπίζουμε να ξαναεπισκευτούμε το μέρος κάποια στιγμή πιο οργανωμένα, για να σκαρφαλώσουμε τον καλής ποιότητας ασβεστόλιθο της περιοχής.

Κείμενο-φωτογραφία: Θ. Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: