Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

La Sportiva Exum Ridge.

Το ''Πέφτοντας'' θα αρχίσει σιγά-σιγά να παρουσιάζει και μερικά σοβαρά προϊόντα, πέρα απ΄τις ματζιριές της θείας-Λένας. Στο κάτω-κάτω όλοι ξέρουμε πως δεν μπορείς να κάνεις σοβαρό βουνό με σακίδια των 2 Ευρώ (εντάξει ρε θείτσα, ...1,95). Ξεκινάμε με ένα από τα καλύτερα approach παπούτσια που κυκλοφορούν στην αγορά, το La Sportiva Exum Ridge. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να εκλάβει αυτή την παρουσίαση σαν διαφήμιση, μιας και τα προϊόντα που θα παρουσιάζονται θα τηρούν οπωσδήποτε τις παρακάτω προϋποθέσεις: θα έχουν αγοραστεί και θα είναι σχεδόν διαλυμένα, δηλαδή θα έχουν χρησιμοποιηθεί πραγματικά. Αν βέβαια πάλι κάποιος το εκλάβει σαν διαφήμιση, ε... στ' αρχίδια μας. Ας διαβάσει τις κριτικές που γράφουν τα περιοδικά με τις φωτογραφίες που δείχνουν τα προϊόντα που μόλις βγήκαν απ' το κουτί... και την διαφήμιση της εταιρίας στη απέναντι σελίδα.
La Sportiva Exum Ridge.
Τα συγκεκριμένα παπούτσια χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν καθημερινά στην πόλη και 1-2 φορές την εβδομάδα στο βουνό ή στα βράχια, για ενάμισι περίπου χρόνο. Το πολύ ευχάριστο μ' αυτά τα παπούτσια είναι πως στην αρχή του περσινού καλοκαιριού και ενώ φαινόταν πως ήταν για πέταμα, ανέβηκαν/κατέβηκαν 6-7 φορές στον Όλυμπο. Εκεί ήταν νομίζω που έδειξαν την καλή ποιότητα κατασκευής τους. Ενώ δηλαδή η σόλα είχε ανοίξει, το πάνω μέρος άντεχε με μικρές σχετικά απώλειες.
Το μοντέλο είναι ένα από τα πιο απλά σε σχεδιασμό και κατασκευή. Ούτε GoreTex, ούτε άλλα φρου-φρου κι αρώματα. Καθαρή κατασκευή, αρκετά σκληρή σόλα για βουνό, όχι όμως και τόσο σκληρή που να κουράζει στην πόλη. Βασικό μειονέκτημα είναι η αντοχή της γόμας της σόλας, που επειδή είναι πολύ μαλακή (με σούπερ τριβές, όμως) την ''κάνει'' πολύ γρήγορα. Το θέμα πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι τι δίνεις και τι παίρνεις. Αν ψάξετε στο Internet θα εκπλαγείτε από τις τιμές. Είναι άγνωστο αν μπορείτε να τα βρείτε στην Ελλάδα. Στην Θεσσαλονίκη πάντως δεν υπάρχουν. Τέλος, τα συγκεκριμένα παπούτσια είχαν πολύ καλές κριτικές από τον μακαρίτη τον Alpinist (είχαν πάρει κοτζάμ βραβείο Mountain Stantards).
Το link της εταιρίας: La Sportiva/Exum Ridge
Kριτικές στο Alpinist, link 1 και link 2.
Επίσης μπορείτε να βρείτε αρκετές κριτικές στο Διαδύκτιο από τα ανάλογα site...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: