Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ωδή για Friend 1.25.

Τα Friends είναι γνωστά σε όλους μας. Ήταν η ίδια η εξέλιξη της αναρρίχησης στο πέρασμα του χρόνου που οδήγησε στην ανακάλυψη, δημιουργία και μαζικοποίηση τους. Κι αφού όλοι (λέμε ότι) θέλουμε να κάνουμε όσο γίνεται περισσότερα με όσο γίνεται λιγότερα, αποδεχτήκαμε την πολυπλοκότητα τους (και το κόστος τους). Αντίθετα με την ''απλότητα'' των βυσμάτων. Στο κάτω-κάτω μας αρέσουν τα πιο περίπλοκα παιχνίδια...
Το συγκεκριμένο Technical Friend 1.25 της WC αγοράστηκε το 2001 από τον Αρμούτη στο Μοναστηράκι μισή τιμή, μαζί με 3 ακόμα περίεργα νούμερα, κάτι 0.0, 0.5 και 1.75, που είχαν ξεμείνει. Από τότε χρησιμοποιήθηκε πολύ μαζί με το 1.75, αντίθετα με τα μικρά, που είναι σχεδόν καινούρια.

Το καλοκαίρι του 2008 μια ομάδα 7 ορειβατών από την Ο.Α.Λ.Θ. και τον Ε.Ο.Σ.Θ. πήγαμε στις Άλπεις. Μεταξύ άλλων ανεβήκαμε στις βελόνες του Chamonix με σκοπό την επόμενη να σκαρφαλώσουμε την υπερκλασσική Arete des Papillons. Την πρώτη μέρα αφού κατασκηνώσαμε στην όμορφη Lac Bleu, είπαμε να ανέβουμε ως τη βάση της διαδρομής και να σκαρφαλώσουμε λίγο γρανίτη. Σταμπάραμε μια σχισμούλα 20 μέτρα με επιστροφή από γύρω και ετοιμαστήκαμε.
Είναι να πάω μπροστά κι εκεί που είμαι έτοιμος να βάλω το Friend για το ξεκίνημα, που φαινόταν λίγο ζόρικο (και ήταν τελικά)... όχι ρε πούστη μου... το πολυαγαπημένο μου Friend πέφτει ανάμεσα στα γρανιτένια μπλόκια και... χάνεται. Κατεβαίνω να δω μπας και το φτάνω, αλλά αποκλείεται, τέτοιος χοντρός που είμαι. Οργανώνεται άμεσα ομάδα διάσωσης και τελικά το Friend σώζεται από τον γιόγκι Λεωνίδα και τον μπετατζή Άρη, με την χρήση διάφορων εργαλείων. Ευχαριστώ παιδιά...
Μπορείτε να δείτε την επιχείρηση διάσωσης στο παρακάτω video. Προσοχή! Το video έχει κακές λέξεις (τύπου πιπέρι στο στόμα).

Κείμενο-Φωτό: Θόδωρος Χριστόπουλος Video: Μιχάλης Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: