Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Ελληνικό καταφύγιο στην Ελβετία!!!

Από τον Δημήτρη Δασκαλάκη πήραμε το παρακάτω e-mail, το οποίο δημοσιεύτηκε και στο forum του http://www.routes.gr/Community/ (copy-paste έκανε ο τεμπέλης, αλλά και εμείς, χαχα). Βέβαια εμείς κάναμε κάτι ακόμα, εντοπίσαμε τη φωτό και τη βάλαμε στο blog, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε, αγαπητοί μελλοντικοί ''πελάτες'' του Μήτσου. Το καταφύγιο λειτουργεί στον πρώτο όροφο. Ιδού το mail-πρό(σ)κληση:

"ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

Η παρακάτω πρόσκληση δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους και χρήστες του Routes. Είναι μία πρόσκληση την οποία σας ζητάμε να την μεταφέρετε στους μαθητές των σχολών σας, στους εκπαιδευτές σας, στους φίλους σας και στους σχοινοσυντρόφους σας.!!!

Μόλις μια ώρα από το Σαμονί με το τρενάκι ή με το αυτοκίνητο και μόλις 1.30 από το αεροδρόμιο της Γενεύης και 3 απ' του Μιλάνου βρίσκεται το καινούργιο μας σπίτι. Στα 1200μ το χωριό Les Marrecotes βρίσκεται σε μια ιδανική θέση μεταξύ των Άλπεων του Vallais και αυτών του Mont Blanc. Η γύρω περιοχή δε, είναι γεμάτη από μικρούς και μεσαίους παγοκαταράκτες, Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο όποιον θέλει να έρθει να κάνει ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ στην γύρω περιοχή κυρίως νέους ορειβάτες από όποια μεριά της Ελλάδας και από όποιον σύλλογο και αν προέρχονται. Θέλουμε να βοηθήσουμε κάνοντας την προσπάθεια πιο οικονομική, πιο γρήγορη και πιο εύκολη.Το λιγότερο λοιπόν που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε φιλοξενία όμως το σκεφτήκαμε καλά και το προχωρήσαμε.......

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Κοιμίζουμε(κρεβάτια-κουζίνα- μπάνιο) 4 άτομα, μετακινούμε (από και προς αεροδρόμια, τελικούς σταθμούς πριν το βουνό, χιονοδρομικά*) 4 άτομα ή δανείζουμε όχημα(Ζερματτ-Αόστα-Σαμονί- Γενεύη), αναλαμβάνουμε να κανονίσουμε σε περίπτωση μεγάλης παρέας με ενοικιαζόμενα δωμάτια, κανονίζουμε κρατήσεις(λιφτ κτλ) ενοικιάσεις(σκι κτλ) σε όλη την γύρω περιοχή. Δανείζουμε εξοπλισμό που δεν μπορούσατε να μεταφέρετε ή ξεχάσατε ή δεν έχετε. Συλλέγουμε πληροφορίες για διαδρομές, βουνά τα οποία θα προσπαθήσετε. Σας ενημερώνουμε για τις κρατούσες συνθήκες στα βουνά. Σας κάνουμε παρέα σε κάθε σας στόχο αρκεί να μας θέλετε και να σας γουστάρουμε. Σας παρέχουμε ιατρική βοήθεια ( όχι κάλυψη) σε περίπτωση που αρρωστήσετε. Σας κάνουμε μαθήματα σκι τις ημέρες ξεκούρασης*. Σας βοηθάμε όσο μπορούμε και σε όλες τις έξτρα μετακινήσεις σας.Κάνουμε ότι μπορούμε για να σας διευκολύνουμε(όχι τρελά πάρτι και γκόμενες/ους). Σας δανείζουμε και κάνα φράγκο άμα ξεμείνατε. Έχουμε το νου μας αν ξεμείνετε πάνω στο βουνό.

*ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η πρόσκληση μας αφορά μόνο όσους έρχονται για ορειβασία. ΟΧΙ σκι- ΟΧΙ τουρισμό-Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές.(εξαιρούνται αλλά δεν προηγούνται οι φίλοι.-

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ. Δεν σας μαγειρεύουμε, πλένουμε, κτλ. Δεν σας υποσχόμαστε ότι θα γίνουμε κολλητοί.Δεν κανονίζουμε τίποτα σε σχέση με οδηγούς (GM) (δηλ. πάρτε τα α...... σας και ελάτε).

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ: Πληρώνετε τις βενζίνες μας/σας για τις δικές σας μετακινήσεις. Καλύπτεται οποιαδήποτε ζημιά(σπίτι, αμάξι, εξοπλισμό). Καλύπτεται τις διατροφικές ανάγκες του σπιτιού κατά την παραμονή σας(εμείς τρώμε λίγο.)Χρεώνεστε/κάνετε τις επικοινωνίες με εμάς. Εν ολίγοις τα απαραίτητα για να μην μπαίνουμε μέσα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: Σεβασμός στο χώρο και στο χρόνο μας. Έγκαιρες και ακριβείς (15μέρες πριν) συνεννοήσεις. Εύλογες απαιτήσεις. Αγάπη για το βουνό. Ύπαρξη τουλάχιστον ενός πιολέ στον εξοπλισμό του καθενός.(εξαίρεση αποτελούν οι φίλοι μπουλντεράδες μιας και στη περιοχή βρίσκεται το Le Balmaz, ένα διάσημο μπούλντερ πεδίο και πολλά άλλα). Απαγορεύεται το κάπνισμα και η χαρτοπαιξία.Κάνετε τουλάχιστον μία προσπάθεια στο βουνό.

ΚΟΣΤΟΣ: χμμμμμ..... Λοιπόν σε χρήματα τίποτα πέρα από τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις. Η άφιξη σας όμως μετά της συνοδείας καλουδιών της ελληνίδας παραδοσιακής μαμάς (ή του μελισσοκόμου-ελαιοτρίβη κτλ.) θα τύχει ιδιαίτερης εκτίμησης.

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...
SPREAD THE WORD!!!!

Μαρίζα και Δημήτρης.

info: daskalakism12@yahoo.com "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Number of unique visits: